08/11/2016

ciudades amigables_jornadas Benidorm.jpg

La regidora Mary Carmen Ribera agraeix la participació de més de 300 persones en l"elaboració del diagnòstic de ciutat.

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha exposat el programa Castelló, ciutat amigable amb la gent gran durant la celebració de les I Jornades Informatives a la Comunitat Valenciana "Ciutats Amigables amb les Persones majors", que s'han celebrat en el marc del XII Congrés d'Associacions de Majors Ciutat de Benidorm. Ribera ha explicat que "aquestes jornades pretenen difondre i promoure l'intercanvi d'experiències entre els municipis adherits a la xarxa de Ciutats amigables amb les persones majors, projecte impulsat per l'OMS amb la finalitat de crear entorns i serveis que promoguen i faciliten un envelliment actiu i saludable".

L'Ajuntament de Castelló, adherit a aquesta xarxa de ciutats amigables, ha sigut una de les entitats participants juntament amb altres municipis com Torrent, València, Llíria, Almendralejo o Bilbao. Durant la seua intervenció, la regidora de Gent Gran de Castelló ha detallat el treball realitzat fins al moment en el marc d'aquest projecte, com el diagnòstic a partir dels focus group celebrats al juny.

El projecte Castelló: ciutat amigable amb les persones majors s'està desenvolupant des de l'any 2014 per la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Castelló, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones majors de la ciutat i la prevenció de la dependència, cercant la participació de les persones majors i la seua consideració com a agents actius en tots els àmbits de la vida comunitària.

"Cal destacar la importància que aquest projecte té per al futur de la ciutat de Castelló i en la construcció d'una ciutat per a totes les edats", ha defensat l'edil. El projecte constitueix un instrument que permet la participació dels castellonencs i les castellonenques majors en el disseny de la ciutat que volen i que els permet involucrar-se de manera real en l'anàlisi de la seua situació i en la millora de la mateixa.

La responsable de l'àrea de Gent gran ha subratllat que "han sigut quasi 300 persones les que han participat donant a conèixer la seua opinió sobre diferents aspectes de la nostra ciutat, facilitant informació de gran valor sobre el que els majors pensen i esperen de Castelló, afavorint la nostra labor en el disseny de les polítiques a aplicar sobre la ciutat".