29/01/2019
Porcar ha explicat que el projecte "potencia l'ús del valencià escrit i oral a través de la creació de contingut per a mitjans de comunicació"
El regidor d'Educació a l'Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha presentat el llistat d'escoles i instituts que participaran en aquesta edició del programa 'Escola Fa Ràdio' impulsat per la Regidoria d"Educació amb el supost de la Conselleria d'Educació, encapçalada per Vicent Marzà.
"El projecte 'l"Escola Fa Ràdio' va sorgir com un recurs d'innovació per a fomentar el treball en equip i la cohesió social entre els i les alumnes dels centres de Castelló" ha explicat el regidor. A més, "després de l'èxit obtingut en la primera edició, aquest any hem exportat el programa a més poblacions del territori per fer arribar a la major part dels escolars de la província aquesta iniciativa" ha manifestat l"edil d"Educació.
Així, un total de 42 escoles i instituts participaran en aquesta edició que tindrà lloc del 25 de febrer al 3 de maig. Durant aquest període, les escoles i instituts podran gravar en els seus centres amb els seus propis recursos, o amb l"ajuda d"un tècnic especialitzat o desplaçar-se per a gravar als estudis de la Universitat Jaume I. El resultat s'emetrà per Ràdio UJI i estarà disponible en format "podcast".
Els centres participants són les escoles Illes Columbretes, Escoles Pies, Madre Vedruna, Carles Salvador, Censal, Cervantes, Juan G. Ripollés, Mestre Vicent Artero, Gaetà Huguet, Herrero, San Agustín, Manel Garcia Grau, Isabel Ferrer, Tombatossals, Bisbe Climent, Lope de Vega, La Marina, Ramiro Izquierdo, Ejército, Guitarrista Tàrrega, L"Illa, Blasco Ibáñez, Castàlia, Fadrell, Lluís Revest, Mestre Carles Selma, Soler i Godes i Castell Vell. A més, participen també els instituts Politècnic, Ribalta, Sos Baynat, Vicent Castell, La Plana, Bovalar, Penyeta Roja, Penyagolosa, Miquel Peris, Caminàs, Matilde Salvador, Joan Baptista Porcar i l"Escola d"Art i Superior de Disseny i el Conservatori Professional de Música Mestre Tàrrega.
"L'Escola Fa Ràdio" té com a objectiu principal "potenciar l'ús del valencià tant de forma escrita com oral a través de la creació de contingut en els mitjans de comunicació, fomentant la creativitat i familiaritzar els escolars amb diferents situacions radiofòniques" ha assenyalat Enric Porcar.