27/02/2020

270220 Vivint amb diversitat (2).JPG

L'estrena de la peça, protagonitzada per l'alumnat del programa, serà dissabte que ve en el Teatre del Raval

L'Escola Municipal de Teatre i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló han impulsat un taller teatral que té com a objectiu principal desenvolupar la riquesa i cobrir la necessitat de la diversitat, posant valor el poder del grup com un mecanisme de reivindicació de la diversitat en la societat. Els i les participants en aquest projecte són persones amb diversitat funcional i les activitats els ajuden a guanyar autonomia i seguretat a l'hora d'expressar-se.

L'estrena "Vivint amb diversitat", que protagonitzen els membres del taller, serà aquest dissabte 29 de febrer al Teatre del Raval. L'edil de Cultura, Verònica Ruiz, ha convidat la ciutadania a gaudir d'aquesta mostra que demostra que «l'art no ha de quedar limitat a certa mena de públic o d'actors o actrius i amb iniciatives com aquesta obrim aquests universos a les aportacions de persones amb diversitat funcional». Ruiz ha agraït «la sensibilitat del personal de l'escola en l'hora de posar en marxa aquest projecte» i desitja que «la demanda per part dels usuaris ens permeta celebrar més edicions».

El balanç de l'Escola Municipal de Teatre és molt positiu. Els responsables del taller recorden que tots els participants han gaudit de les activitats i que resulta evident que passen han passat bones estones treballant individualment i en equip. Segons Víctor Antolí, director del projecte, mitjançant aquest taller, «generem una trobada artística grupal de tots els participants partint del moviment, els gestos d'expressió i els moviments naturals del cos».

Així doncs, el projecte ha comptat amb una desena de sessions impartides en el Menador Espai Culturla. Al llarg d'aquestes setmanes, l'alumnat ha treballat els objectius individuals i col·lectius plantejats, com per exemple acceptar la realitat, desenvolupar la creativitat, gaudir de les relacions interpersonals i aconseguir un grup cohesionat capaç de crear i teixir relacions socials. A més, la música, l'expressió corporal o el teatre, són els elements amb què han treballat els i les integrants del taller, possibilitant així l'accessibilitat a totes les persones, independentment de les seues habilitats.