03/12/2015

Voluntariat 1(1).jpg

L'alcaldessa, Amparo Marco, s'ha compromès a reforçar les polítiques socials "perquè som un govern sensible amb les persones més vulnerables".

El saló de plens de l'Ajuntament de Castelló ha acollit avui l'acte institucional de reconeixement al voluntariat amb motiu de la celebració, el pròxim 5 de desembre, el Dia Internacional dels Voluntaris fixat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1985. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha iniciat la seua intervenció reconeixent que les persones i entitats que realitzen tasques de voluntariat "es mereixen l'agraïment permanent de tota la societat i, sobretot, dels polítics perquè omplen un espai que no omplen les administracions".

Davant un saló de plens ple en un acte convocat per l'Ajuntament junt a la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, Marco els ha donat "les gràcies per fer que la paraula solidaritat cobre tot el seu sentit" i s'ha compromès a reforçar, en els pròxims quatre anys, les polítiques socials perquè, ha dit, "som un govern sensible amb la realitat de les persones més vulnerables". De fet, ha indicat, el pressupost de 2016 ja reflectirà aquesta aposta per les polítiques de solidaritat i, en concret, en el suport a les ONG.

A més, ha subratllat l'alcaldessa, "l'Ajuntament de Castelló s'ha proposat fer possible un canvi real en la societat i volem fer aqueix canvi de la mà de les entitats del Tercer Sector. Volem ser mereixedors de la vostra confiança i de la vostra amistat", ha conclòs.

L'acte institucional també ha comptat amb la intervenció del president de la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana i de Patim, Francisco López, qui ha reflexionat sobre el paper del voluntariat en la nostra societat. López ha assenyalat que la "idea clau del voluntariat es resumeix que ajudar és tot un art que hem d'aprendre, exercitar, informar-nos i preparar-nos".

No obstant açò, ha admès que en ocasions aquesta labor social "es converteix en un mecanisme per al farciment dels nostres propis buits personals, les nostres pròpies frustracions i fins i tot de les nostres pròpies aspiracions d'assoliment. Potser aqueixa actitud interna des del voluntariat, ha provocat que la participació social s'haja convertit en un valor qüestionat".

Per aquest motiu, com a president de la Plataforma del Voluntarido de la Comunitat Valenciana, Francisco López ha fet una "defensa dels més profunds i sentits valors humans que guarden les nostres persones voluntàries. Aqueixes que omplen els nostres carrers amb la seua il•lusió i l'esforç de fer d'aquest món, un lloc millor".

Finalment, el regidor de Benestar Social, José Luis López, ha incidit en la voluntat de l'Ajuntament de "celebrar aquest reconeixement institucional a totes les dones i tots els homes que, amb la seua labor desinteressada, posen un somriure en la cara de qui pitjor ho passa sense esperar gens a canvi".